In de Vreelandbode: bedrijvigheid Match14

Fysiotherapeut Vincent Heesemans heeft naar eigen zeggen ongeveer ‘het halve dorp’ in zijn handen gehad. De blonde Amsterdammer, in Vreeland bekend van de lokale fysiotherapiepraktijk, liep al langer rond met een idee voor een praktijk ‘met een ander vertrekpunt’. Met de opening van Match14 in Loenen aan de Vecht is dit plan onlangs gerealiseerd.

Vincent werd geboren in 1965 in Amsterdam. Na een sportieve jeugd studeerde hij Fysiotherapie aan de Stichting Academie voor Paramedische Beroepen Leffelaar in Amsterdam. Deze studie vulde hij aan met diverse vervolgopleidingen en internationale studies. Recent behaalde Vincent zijn Mastertitel als Executive MBA Sport Management in Groningen.

De bovengenoemde opleidingen vormden een rode draad in Vincent’s carrière als (sport-)fysiotherapeut en medisch begeleider van (top-) sporters. Als sportfysiotherapeut was de Amsterdammer onder meer verbonden aan de KNGU, KNWU, wielerploeg Cervelo en NOC*NSF.
De joviale ‘fysio’ begeleidde topsporters tijdens diverse Olympische Spelen, Wereld- en Europese Kampioenschappen en internationale toernooien. In augustus werkte hij in het Chinese Nanjing met Olympische jeugdatleten. De Nederlandse ploeg behaalde hier onder zijn medische begeleiding maar liefst twaalf medailles.

Na jarenlang met veel plezier te hebben gewerkt bij Fysiotherapie Vreeland begon het toch een beetje te kriebelen en wilde Vincent meer. Het idee voor een andersoortige praktijk speelde al langer in zijn hoofd en werd deze zomer gerealiseerd: Match 14 werd geboren, een centrum voor Sportmedische begeleiding, behandeling, preventie en advies. Vincent wil met dit centrum mensen gezonder, vitaler en actiever maken. (Top-)sporters en niet-sporters deskundig en persoonlijk begeleiden naar een beter gezondheidsprofiel.

MAATWERK
‘Ik wil graag maatwerk leveren. Jij komt met een vraag en ik zorg dat ik het antwoord vind. Dat kan ik zelf vinden of door samen te werken met anderen. Bijvoorbeeld (sport-)artsen of specialisten op het gebied van yoga of personal training. Ik wil me onderscheiden door meer aandacht te kunnen geven in een goede sfeer met persoonlijke begeleiding.’

Sporters en niet-sporters kunnen terecht in het centrum aan de Rijksstraatweg. Is er sprake van een vervelende blessure of wil je optimaal fit zijn voor een bepaald evenement: bij Match 14 wordt er met je mee gedacht. ‘Ik wil niet vastzitten aan een bepaalde behandeltijd. Het mag gezellig en inspirerend zijn en ik wil de tijd kunnen nemen.’ De fysiotherapeut blijft overigens ook gewoon verbonden aan Fysiotherapie Vreeland.

Meer informatie op www.match14.nl

0 Comments

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


H&H Color Lab