Jeugd Olympische Spelen Nanjing

In augustus reisde Vincent af naar Nanjing in China om jeugdige atleten medisch te begeleiden bij de Olympische Jeugdspelen 2014. Dit grootse sportevenement wordt op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gehouden en er deden 3600 atleten tussen de 15 en 18 jaar aan mee.

Vincent: ‘’Het Nederlandse team heeft het fantastisch gedaan met als resultaat twaalf medailles! Het hele team van sporters, coaches en NOC*NSF-staf heeft optimaal gepresteerd. Gastland China heeft, met behulp van vele vrijwilligers bij dit evenement, op mij een onuitwisbare indruk gemaakt.’’

Vincent werkte al eerder voor sportkoepel NOC*NSF en begeleidde in China onder meer de jonge zwemmers, turners, wielrenners en watersporters. ‘Het is geweldig om met ambitieuze, talentvolle sporters te kunnen werken. Sommigen gaan voor het eerst naar een groot internationaal evenement. Dat ik vanuit mijn ervaring daar een bijdrage aan mag leveren, is bijzonder’’, aldus Vincent.

De toptalenten verbleven in een Olympisch dorp. Er zijn 26 sporten de revue gepasseerd. De vorige editie van de Olympische Jeugdspelen was in 2010 in Singapore..

H&H Color Lab