Over Vincent

‘Lichamelijk zit iedereen anders in elkaar en toch hetzelfde.’

Vincent portret 300 dpi uitsnedeVincent Heesemans (10-05-1965) werd geboren in Amsterdam. Na een sportieve jeugd studeerde hij Fysiotherapie aan de Stichting Academie voor Paramedische Beroepen Leffelaar in Amsterdam. Deze studie is aangevuld met diverse vervolgopleidingen als Osteopathie in Gent en Sport Fysiotherapie in Papendal. Hierna volgden nog diverse internationale Studies onder meer aan The Mckenzie Institute Benelux (The Lumbar Spine) en The European University for Traditional Chinese Medicine (Acupunctuur) in Antwerpen. Recent behaalde Vincent zijn Mastertitel als Executive MBA Sport Management in Groningen en tevens behaalde hij zijn NLP Practitioner aan het NTI NLP te Limmen.

Heesemans noemt zichzelf: Een teamplayer/probleemoplosser die observeert, luistert, analyseert, structureert en plant.

De bovengenoemde opleidingen vormden een rode draad in Vincent’s carrière als (sport-) fysiotherapeut en medisch begeleider van (top-) sporters. Als sportfysiotherapeut was de Amsterdammer onder meer verbonden aan de KNGU, KNWU, wielerploeg Cervelo en NOC*NSF. Van 2011 tot 2013 trad Heesemans op als Commissaris Topsport Bobslee en Skeleton (BSBN). Bij deze bond was hij ook als fysiotherapeut actief in de periode 1996 tot 2006.

In deze hoedanigheden begeleidde Vincent topsporters tijdens diverse Olympische Spelen, Wereld-zomer en Europese Kampioenschappen en internationale toernooien.
Sinds 2002 tot de zomer van 2020 deed de Amsterdammer veel ervaring op als (sport-)fysiotherapeut in de praktijk in Vreeland. Langzaam maar zeker groeide de ambitie en het idee om zijn kwaliteiten en ervaring in te zetten in een nieuw centrum. ‘’Bij Match 14 wil ik me sterk maken voor patiënten en sporters en ze naar hoger plan tillen. Ik wil niet vast zitten aan een vooraf bepaalde behandelmethode of een vastgestelde tijd. Aandacht telt, tijd speelt geen rol. Mensen komen met een vraag, ik zorg dat ik het antwoord vind of dat het (sportieve)doel gehaald wordt.’’

In augustus 2014 reisde Vincent af naar China voor de Jeugd Olympische Spelen voor toptalenten tussen 15 en 18 jaar. In Nanjing maakte hij onderdeel uit van de medische staf van het NOC*NSF.

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

H&H Color Lab