Return to Play

Na afgelopen september mijn achillespees plotseling volledig te hebben afgescheurd tijdens een hockeytraining in Amerika, werd er mij verteld dat er nog een lange weg te gaan was. Een week later lag ik op de operatietafel waarna ik diezelfde dag nog naar huis kon. Toen ik 2 maanden na mijn operatie voor vakantie terugvloog naar Nederland wist ik dat het belangrijk zou zijn om met mijn revalidatieprogramma door te gaan zodat ik geen vertraging op zou lopen. Ik had net mijn krukken de deur uit gedaan, en was net begonnen met opnieuw te leren lopen dus het was van belang om oefeningen te vinden die bij dat proces zouden helpen. Vincent heeft daar fantastisch bij geholpen. Door naar de doelen te kijken die mijn fysio in Amerika had opgesteld en er zelf een programma bij te maken ben ik dankzij Vincent de afgelopen weken heel goed door gekomen. Ook als bleek dat ik bepaalde materialen nodig had waarover wij nog niet beschikte, was Vincent heel behulpzaam en zorgde hij dat ik er toch op de een of andere manier aan kon komen. In die paar weken heb ik letterlijk grote stappen gemaakt. Twee keer per week masseerde Vincent het littekenweefsel en de kuit, waardoor ik die aantal weken gelukkig heel weinig last heb gehad van pijn bij het lopen. Als het goed is zal ik binnenkort weer terugkeren naar Amerika om daar mijn revalidatie af te maken en hopelijk zo snel mogelijk weer op het veld te stappen!

Lotte de Koning
University of Delaware

H&H Color Lab