Team work bij Match 14

Ik kom regelmatig bij Vincent op de praktijk. Laatst had ik nogal last van schouder en strekking arm door stevige buiteling bij het zeilen in de Caribbean. Mijn arm heeft gedeeltelijk de klap opgevangen, maar de schouder is stevig geblesseerd.

Mijn verantwoordelijkheid bij zo’n fysio behandeling is om Vincent helder uit te leggen wat er is gebeurd, Dat betekent ook actief communiceren, Vincent stelt vragen, ik geef dan antwoorden zodat we snel naar de kern kunnen.

Maar ook kijken we samen -holistisch als het ware- naar de stand van het lichaam. De schouder problematiek heeft ook effect op de arm, rug, nek, bekken en mede door een beenlengteverschil luistert het een en ander zeer nauw.

Doordat we elkaar al een tijd kennen, heeft Vincent dan genoeg informatie om de behandeling te starten. Maar dan begint het teamwork pas echt. Ik geef feedback op pijn, strekking, souplesse in het gewricht en Vincent legt uit wat waarschijnlijk de diagnose is en wat hij van plan is,. Vervolgens snap ik beter wat het plan en de diagnose behelst en werk ik  actief mee (in een sfeer van vertrouwen) aan het herstel en  doe ik ook  thuis oefeningen, zodat we  ieder consult flinke progressie boeken.

Om op leeftijd actief te kunnen  blijven sporten en bewegen is het voor mij noodzakelijk dat ik fit blijf en dat de basisfuncties goed getrained blijven. Vincent is mijn coach daarbij en houdt mij bij de les. Verder is hij gewend Om ook positief en met humor zijn patienten te begeleiden. Daar krijg je energie van…..

Jan Willem Jonker  (56) Vreeland

H&H Color Lab