WK hockey: leeftijd 50+

3 weken geleden een WK gehockeyd: 5 t/m 13 juni 2014 in Rotterdam. Een WK voor senioren: 40+, 45+, 50+, 55+ dames en heren. Ik deed mee in de categorie 50+ dames, uitkomend voor Nederland. Een toernooi als side-event voor het WK hockey in Den Haag, tegenstanders: Australië, Nieuw Zeeland., USA, Ierland, Engeland en Wales.
Superleuk om aan mee te doen, maar wel echt een lichamelijke uitdaging: 7 hockeywedstrijden in 9 dagen! Bovendien moest ik met mijn dinsdagteam ook nog een Landskampioenschap hockeyen 4 dagen vóór het toernooi.

Vincent Heesemans van Match 14 gevraagd mij te begeleiden in de aanloop naar het toernooi. Vooral om te zorgen dat ik er zonder blessures doorheen zou komen én natuurlijk om fit genoeg te zijn om ook nog goed te presteren.

5 weken voor het toernooi gestart bij Vincent en samen met hem een schema gemaakt voor mijn trainingen: 4x per week hockey (2x p/w een wedstrijd, 2x p/w een training) en daarnaast 2x per week bootcamp om ervoor te zorgen dat ook mijn arm- en buikspieren sterker zouden zijn. Tussendoor na elke hockeytraining of –wedstrijd een uurtje fietsen om afvalstoffen kwijt te raken.

En daarnaast af en toe een behandeling bij Vincent om te zorgen dat bestaande irritaties in mijn spieren/aanhechtingen van spieren verholpen zouden worden. (Bovendien was er tijdens het toernooi ook een fysiotherapeut aanwezig om acute blessures te verhelpen.)

Een zeer geslaagd toernooi gehad, geen blessures opgelopen, fit genoeg om alle wedstrijden minimaal 80% te spelen, en uiteindelijk op de vijfde plaats geëindigd. Mede dankzij Vincent optimaal kunnen presteren zonder blessures. Bovendien ook nog Landskampioen geworden!

Margit van Niekerk

H&H Color Lab